Online Πληρωμή συνεδρίας
 • Ζήστε στο ΤΩΡΑ και όχι στο παρελθόν ή το μέλλον!

  Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας (mindfulness), της ικανότητάς μας δηλαδή να εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτό που ζούμε στην παρούσα στιγμή, χωρίς να παρασυρόμαστε από σκέψεις ή εικόνες για το παρελθόν ή το μέλλον, έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει τα επίπεδα του stress και συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 • Διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία

  Η διαταραχή πανικού, με ή χωρίς αγοραφοβία, είναι μια από τις συχνότερες αγχώδεις διαταραχές, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, μόνη ή σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.

 • Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή - OCD

  Η Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής Ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD) και σε πολλές περιπτώσεις ανώτερη από την προσθήκη ενός δεύτερου φαρμάκου.

 • Κατάθλιψη: Συμπτώματα, πραγματικότητα και μύθοι

  Η κατάθλιψη είναι μια διαρκώς αυξανόμενη σε συχνότητα ψυχική διαταραχή, η οποία δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό δεν διαγιγνώσκεται σωστά, ούτε αντιμετωπίζεται με τον κατάλληλο τρόπο, με αποτέλεσμα, όταν είναι αρκετά σοβαρή, να οδηγεί τον ασθενή ακόμη και στην αυτοκτονία.

 • Η σωματική άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

  Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση βιβλιογραφικών δεδομένων η άσκηση μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα καταθλιπτικά συμπτώματα.

 • Κοινωνική φοβία ή διαταραχή κοινωνικού άγχους

  Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα η γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική από τη φαρμακευτική αγωγή στην αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους.

 • H Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στη διπολική διαταραχή.

  Ενώ η φαρμακευτική αγωγή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, η προσθήκη Γνωστικής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ) μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της διάθεσης και τη διατήρηση της λειτουργικότητας των ασθενών σε όλα τα επίπεδα.  

 • Η Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στις ψυχωσικές διαταραχές

  Πρόσφατη βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία συμβάλλει αποτελεσματικά στη θεραπευτική αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και των ψυχωσικών διαταραχών γενικότερα.

Καλώς ήρθατε

«Ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα»
(«Δεν αναστατώνουν τους ανθρώπους οι καταστάσεις, αλλά οι απόψεις που έχουν γι αυτές»)

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ  (Έλληνας στωικός φιλόσοφος, 50-135 μ.Χ.)

 

Ο Χριστόφορος Νεστορής είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τις Συμπεριφορικές  και Γνωστικές Θεραπείες  EABCTΕπίσης είναι μέλος της Academy of Cognitive Therapy και του ACBS (Association for Contextual Behavioral Science - Οργανισμός Πλαισιακών Επιστημών της Συμπεριφοράς), ο οποίος είναι μια διεθνής κοινότητα επιστημόνων που προάγει την Ψυχοθεραπεία ACT (Acceptance and Commitment Therapy - Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης), μια νεότερη μορφή ψυχοθεραπείας που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο ρεύμα των Γνωστικών - Συμπεριφορικών Θεραπειών.

     Η Γνωστική (ή Γνωσιακή) - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε προβλήματα όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, οι ψυχαναγκασμοί, η κοινωνική φοβία, διάφορες φοβίες, διατροφικές διαταραχές κ.ά. Βασική αρχή της Γνωστικής Θεραπείας είναι ότι τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα και από τις γενικότερες στάσεις και πεποιθήσεις μας.

      Έτσι στην πορεία της θεραπείας και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μαθαίνετε να σκέφτεστε περισσότερο ρεαλιστικά, χωρίς αρνητικές σκέψεις και διαστρεβλώσεις. Τελικά, με απλές και άμεσες μεθόδους, τα συμπτώματά σας υποχωρούν και νιώθετε καλύτερα και πιο δημιουργικά. Η Γνωστική Ψυχοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με φαρμακευτική αγωγή, στις περιπτώσεις που αυτή κριθεί σημαντική για την ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του θεραπευόμενου, αλλά και για την ανακούφιση από ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά την καθημερινότητά του και  παρεμποδίζουν τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Χριστόφορος Δ. Νεστορής

Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτής

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας(www.gacbp.com)

Παύλου Μελά 26, 5ος όροφος, Θεσσαλονίκη 54622
2310230732
christoforos.nestoris
chrisnest@gmail.com, info@nestoris.gr