Online Πληρωμή συνεδρίας Κλείστε ραντεβού online

Καλώς ήρθατε!

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10:00πμ - 11:30μμ, Τετάρτη 3:00μμ - 11:30μμ και Παρασκευή 10:00πμ - 5:00μμ και δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού. Υπάρχει η δυνατότητα συνεδριών μέσω internet (Skype, Viber, Messenger, Zoom, κλπ) στις περιπτώσεις όπου οι ψυχολογικές δυσκολίες που θα διαγνωσθούν κρίνεται ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με θεραπεία από απόσταση. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, οι ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο και οι συνοδοί τους θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη) και μόλις εισέλθουν στο χώρο του ιατρείου να αποστειρώνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό. Επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή. Παρακαλείσθε να ενημερώvετε τον ιατρό αν έχετε πυρετό, βήχα, δύσπνοια, ή επαφή με πιθανό κρούσμα κορωνοϊού (Covid-19).

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση που δείχνετε στην καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει στην έναρξη της συνεδρίας ή στην απάντησή μου στις κλήσεις ή στα μηνύματά σας λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας που οφείλεται στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της πανδημίας και των δυσμενών επιπτώσεών της στην ψυχική υγεία του πληθυσμού.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

«Ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα»

(«Δεν αναστατώνουν τους ανθρώπους οι καταστάσεις, αλλά οι απόψεις που έχουν γι αυτές»)

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ  (Έλληνας στωικός φιλόσοφος, 50-135 μ.Χ.)

 

Ο Χριστόφορος Δ. Νεστορής είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τις Συμπεριφορικές  και Γνωστικές Θεραπείες  EABCTΕίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (gacbp.com) και εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της εταιρείας στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Επίσης είναι μέλος της Academy of Cognitive Therapy και του ACBS (Association for Contextual Behavioral Science - Οργανισμός Πλαισιακών Επιστημών της Συμπεριφοράς), ο οποίος είναι μια διεθνής κοινότητα επιστημόνων που προάγει την Ψυχοθεραπεία ACT (Acceptance and Commitment Therapy - Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης), μια νεότερη μορφή ψυχοθεραπείας που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο ρεύμα των Γνωστικών - Συμπεριφορικών Θεραπειών.

Η Γνωστική (ή Γνωσιακή) - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε προβλήματα όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, οι ψυχαναγκασμοί, η κοινωνική φοβία, διάφορες φοβίες, διατροφικές διαταραχές κ.ά. Βασική αρχή της Γνωστικής Θεραπείας είναι ότι τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα και από τις γενικότερες στάσεις και πεποιθήσεις μας. Έτσι στην πορεία της θεραπείας και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μαθαίνετε να σκέφτεστε περισσότερο ρεαλιστικά, χωρίς αρνητικές σκέψεις και διαστρεβλώσεις. Τελικά, με απλές και άμεσες μεθόδους, τα συμπτώματά σας υποχωρούν και νιώθετε καλύτερα και πιο δημιουργικά. Η Γνωστική Ψυχοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με φαρμακευτική αγωγή, στις περιπτώσεις που αυτή κριθεί σημαντική για την ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του θεραπευόμενου, αλλά και για την ανακούφιση από ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά την καθημερινότητά του και  παρεμποδίζουν τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

Για την ευκολότερη κράτηση και διαχείριση (επαναπρογραμματισμό/ακύρωση) του ραντεβού σας, μπορείτε να κλείνετε ραντεβού online κάνοντας κλικ  στο πράσινο κουμπί [«Κλείστε ραντεβού online»] στα δεξιά της σελίδας. Κάντε κλικ στην επιλογή «Book an appointment», επιλέξτε το είδος υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στην επιλογή «Continue» και στη συνέχεια επιλέξτε μια από τις διαθέσιμες ώρες που σας εξυπηρετούν. Μετά την κράτηση ενός ραντεβού και τη δική μου έγκριση θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό σας τηλέφωνο και αντίστοιχο e-mail στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μέσα από το οποίο έχετε τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσετε ή να ακυρώσετε το ραντεβού. Εάν θα σας ενδιέφερε να κάνετε μια συνεδρία πιο άμεσα αλλά δεν υπάρχει σύντομα διαθέσιμο κενό, μπορείτε να παρακολουθείτε συχνά τη διαθεσιμότητα των ραντεβού στην παραπάνω σελίδα και, εφόσον εντοπίσετε κενή ώρα που θα έχει προκύψει από ακύρωση άλλου ραντεβού, να μεταφέρετε σ‘ εκείνη την ώρα το ραντεβού που είχατε κλείσει νωρίτερα επιλέγοντας τον σύνδεσμο Reschedule/Cancel που βρίσκεται στο αρχικό e-mail επιβεβαίωσης που είχατε λάβει. Επίσης την προηγούμενη μέρα του ραντεβού θα λάβετε μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό σας τηλέφωνο. Εάν κλείνετε για πρώτη φορά ραντεβού θα πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία «Διαγνωστική συνεδρία» ή «Διαγνωστική συνεδρία μέσω internet» για να κάνετε κράτηση, αλλά για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό μιας συνεδρίας και για να έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες μέρες και ώρες, θα ήταν καλό να κάνετε κράτηση online ή να επικοινωνείτε 2-3 εβδομάδες  νωρίτερα, κατά προτίμηση τηλεφωνικά στο 2310-230732, Δευτέρα έως Παρασκευή, ή μέσω e-mail, ή με φωνητικό ή γραπτό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Λόγω του μεγάλου όγκου μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά στο κινητό τηλέφωνο και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ενδέχεται να σας απαντήσω με καθυστέρηση κάποιων ωρών έως 1-2 εργάσιμων ημερών. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να απαντώ το συντομότερο δυνατό. Σας ζητώ συγνώμη αν, από ανθρώπινο λάθος παρέλειψα να σας απαντήσω. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον εξακολουθείτε να επιθυμείτε την επικοινωνία μαζί μου, θα σας παρακαλούσα να μου αποστείλετε εκ νέου το μήνυμά σας.

Εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της πανδημίας και των δυσμενών επιπτώσεών της στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, και λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας και έκτακτων κλήσεων και μηνυμάτων που πρέπει να απαντηθούν, η έναρξη των συνεδριών ενδέχεται να καθυστερεί κατά 20-40 λεπτά περίπου. Έτσι, εφόσον σας είναι εύκολο, θα ήταν καλό να μην έχετε κάποια άλλη υποχρέωση/ραντεβού για τις επόμενες 1,5 - 2 ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίας, η συνολική διάρκεια της οποίας παραμένει 50 λεπτά. Ωστόσο σε κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίας με υπαιτιότητα δική μου, εφόσον δεν μπορείτε να παρατείνετε την παραμονή σας στο ιατρείο, μπορείτε να ακυρώσετε τη συνεδρία χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή να παραμείνετε για μια συνεδρία μικρότερης διάρκειας με αντίστοιχη έκπτωση στο κόστος της. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να σας ενημερώνω έγκαιρα με μήνυμα στο κινητό για την πιθανότητα σημαντικής καθυστέρησης στην έναρξη της συνεδρίας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου τηλεφωνικά στο 2310 230732 από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 πμ - 11:30 μμ). Εάν δεν μπορέσω να απαντήσω λόγω φόρτου εργασίας θα προσπαθήσω να σας καλέσω αργότερα μέσα στην ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες θα σας παρακαλούσα να καλείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

Προκειμένου να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις θα ήταν καλό να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, έτσι ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε συνταγές φαρμακευτικής αγωγής ή παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο ή με e-mail. Μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης αυνταγογράφησης στον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΫΛΗΣ ΣΥΝΤ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε τους όρους χρήσης των υπηρεσιών του ιατρείου, χρήσης των cookies, αλλά και τους όρους καταγραφής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την κατανόηση και παραμένω στη διάθεσή σας! 

 
 
 

Χριστόφορος Δ. Νεστορής

Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτής

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας(www.gacbp.com)

Παύλου Μελά 26, 5ος όροφος, Θεσσαλονίκη 54622
2310230732
christoforos.nestoris
chrisnest@gmail.com, info@nestoris.gr