Online Πληρωμή συνεδρίας Κλείστε ραντεβού online

Καλώς ήρθατε!

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 10:00πμ - 10:00μμ, Τετάρτη 3:00μμ - 10:00μμ και Παρασκευή 10:00πμ - 5:00μμ, και δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού. Υπάρχει η δυνατότητα συνεδριών μέσω διαδικτύου (skype, viber, zoom, κ.ά), στην περίπτωση που κριθεί ότι η όποια δυσκολία που αντιμετωπίζετε μπορεί να αντιμετωπισθεί εξ αποστάσεως.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και λόγω ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης στο πλαίσιο των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας, θα ήταν καλό να κλείνετε ραντεβού 20-30 μέρες νωρίτερα, είτε μέσω της ιστοσελίδας μου ή τηλεφωνικά στο 2310 230732 από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 πμ - 11:30 μμ). Κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες θα σας παρακαλούσα να επικοινωνείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. 

Λόγω του διαρκώς αυξανόμενου όγκου μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά στο κινητό τηλέφωνο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (πχ Viber, Skype, Whatsapp κλπ) ενδέχεται να σας απαντήσω με καθυστέρηση κάποιων ωρών έως 1-2 εργάσιμων ημερών. Αν θα επιθυμούσατε μια πιο γρήγορη απάντηση εκ μέρους μου, ή αν η απάντησή μου καθυστερεί περισσότερο, και εφόσον επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα σας παρακαλούσα να στείλετε εκ νέου κάποιο γραπτό μήνυμα, κατά προτίμηση στο κινητό τηλέφωνο. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στα αιτήματά σας. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κατανόηση και σας ζητώ συγνώμη για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παράλειψη εκ μέρους μου!

Σε περίπτωση που κάνετε κάποια κράτηση ηλεκτρονικά, ενδέχεται λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας να καθυστερήσει για κάποιες μέρες η αποδοχή της εκ μέρους μου. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικά όταν κάνετε κράτηση για πρώτη φορά, θα σας παρακαλούσα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μου έτσι ώστε να μπορέσω ενδεχομένως να αποδεχτώ άμεσα την κράτησή σας και να οριστικοποιηθεί συντομότερα το ραντεβού σας. Επίσης σε περίπτωση ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι την παραμονή του ραντεβού έχετε λάβει γραπτό μήνυμα στο κινητό σας το οποίο θα σας ενημερώνει για τη συνεδρία της επόμενης ημέρας. Εάν δεν λάβετε τέτοιο μήνυμα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για την επιβεβαίωση της κράτησής σας.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, οι ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο και οι συνοδοί τους θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη) και μόλις εισέλθουν στο χώρο του ιατρείου να αποστειρώνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό. Παρακαλείσθε να ενημερώvετε τον ιατρό αν έχετε πυρετό, βήχα, δύσπνοια, ή επαφή με πιθανό κρούσμα κορωνοϊού (Covid-19).
Επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή. Οι ασθενείς δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19. Οι συνοδοί των ασθενών εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν από την είσοδό τους ιατρείο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στο ιατρείο. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων επιβεβαιώνονται μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.  

 

  ************************************************************************************

 

«Ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα»

(«Δεν αναστατώνουν τους ανθρώπους οι καταστάσεις, αλλά οι απόψεις που έχουν γι αυτές»)

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ  (Έλληνας στωικός φιλόσοφος, 50-135 μ.Χ.) 

 

 

Ένα σύντομο βιογραφικό... 

Ο Χριστόφορος Δ. Νεστορής είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τις Συμπεριφορικές  και Γνωστικές Θεραπείες  EABCTΕίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (gacbp.com) και εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της εταιρείας στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Επίσης είναι μέλος της Academy of Cognitive Therapy και του ACBS (Association for Contextual Behavioral Science - Οργανισμός Πλαισιακών Επιστημών της Συμπεριφοράς), ο οποίος είναι μια διεθνής κοινότητα επιστημόνων που προάγει την Ψυχοθεραπεία ACT (Acceptance and Commitment Therapy - Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης), μια νεότερη μορφή ψυχοθεραπείας που προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο ρεύμα των Γνωστικών - Συμπεριφορικών Θεραπειών.

Η Γνωστική (ή Γνωσιακή) - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε προβλήματα όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, οι ψυχαναγκασμοί, η κοινωνική φοβία, διάφορες φοβίες, διατροφικές διαταραχές κ.ά. Βασική αρχή της Γνωστικής Θεραπείας είναι ότι τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα και από τις γενικότερες στάσεις και πεποιθήσεις μας. Έτσι στην πορεία της θεραπείας και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μαθαίνετε να σκέφτεστε περισσότερο ρεαλιστικά, χωρίς αρνητικές σκέψεις και διαστρεβλώσεις. Τελικά, με απλές και άμεσες μεθόδους, τα συμπτώματά σας υποχωρούν και νιώθετε καλύτερα και πιο δημιουργικά. Η Γνωστική Ψυχοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με φαρμακευτική αγωγή, στις περιπτώσεις που αυτή κριθεί σημαντική για την ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του θεραπευόμενου, αλλά και για την ανακούφιση από ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά την καθημερινότητά του και  παρεμποδίζουν τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

 

Για τη διευκόλυνσή σας...

Για την ευκολότερη κράτηση και διαχείριση (επαναπρογραμματισμό/ακύρωση) του ραντεβού σας, μπορείτε να κλείνετε ραντεβού για μια συνεδρία στο ιατρείο ή μέσω internet μέσα από την ιστοσελίδα μου nestoris.gr κάνοντας κλικ  στο πράσινο κουμπί [«Κλείστε ραντεβού online»] στα δεξιά της σελίδας. Κάντε κλικ στην επιλογή «Book an appointment», επιλέξτε το είδος υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει (πχ. συνεδρία ψυχοθεραπείας, χορήγηση γνωμάτευσης, συνταγογράφηση), κάντε κλικ στην επιλογή «Continue» και στη συνέχεια επιλέξτε μια από τις διαθέσιμες ώρες που σας εξυπηρετούν. Θα χρειαστεί να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείτε (όχι σταθερού) και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επίσης χρησιμοποείτε. Εάν επιθυμείτε μια συνεδρία μέσω διαδικτύου είναι σημαντικό να επιλέξετε την αντίστοιχη υπηρεσία, στην περιγραφή της οποίας αναφέρεται ότι πρόκεται για υπηρεσία μέσω διαδικτύου. Σε αυτή την περίπτωση παρακαλείστε να σημειώσετε σε μια συγκεκριμένη φόρμα που θα σας προτείνει το σύστημα κρατήσεων την εφαρμογή που θα προτιμούσατε (πχ. Skype, Viber, Zoom) και το όνομα ή τηλέφωνο ή e-mail που χρησιμοποιείτε στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Μέσα σε λίγες μέρες μετά από την κράτηση που θα κάνετε και εφόσον δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, θα κάνω αποδοχή της κράτησής σας, οπότε θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό σας τηλέφωνο και αντίστοιχο e-mail στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, μέσα από το οποίο έχετε τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσετε ή να ακυρώσετε το ραντεβού. Εάν θα σας ενδιέφερε να κάνετε μια συνεδρία πιο άμεσα αλλά δεν υπάρχει σύντομα διαθέσιμο κενό, μπορείτε να παρακολουθείτε συχνά τη διαθεσιμότητα των ραντεβού στην παραπάνω σελίδα και, εφόσον εντοπίσετε κενή ώρα λόγω ακύρωσης άλλου ραντεβού, να μεταφέρετε σ‘ εκείνη την ώρα το ραντεβού που είχατε κλείσει νωρίτερα, επιλέγοντας τον σύνδεσμο Reschedule/Cancel που βρίσκεται στο αρχικό e-mail επιβεβαίωσης που είχατε λάβει. Επίσης την προηγούμενη μέρα του ραντεβού θα λάβετε μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό σας τηλέφωνο. Εάν κλείνετε για πρώτη φορά ραντεβού θα πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία «Διαγνωστική συνεδρία» ή «Διαγνωστική συνεδρία μέσω internet» για να κάνετε κράτηση, αλλά για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει προηγουμένως να με καλέσετε για να έχουμε ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό μιας συνεδρίας και για να έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες μέρες και ώρες, θα ήταν καλό να κάνετε κράτηση online ή να επικοινωνείτε 3-4 εβδομάδες  νωρίτερα, κατά προτίμηση τηλεφωνικά στο 2310-230732, Δευτέρα έως Παρασκευή, ή μέσω e-mail, ή με φωνητικό ή γραπτό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Λόγω του μεγάλου όγκου μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά στο κινητό τηλέφωνο και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ενδέχεται να σας απαντήσω με καθυστέρηση κάποιων ωρών έως 1-2 εργάσιμων ημερών. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να απαντώ το συντομότερο δυνατό

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου τηλεφωνικά στο 2310 230732 από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 πμ - 11:30 μμ). Εάν δεν μπορέσω να απαντήσω λόγω φόρτου εργασίας θα προσπαθήσω να σας καλέσω αργότερα μέσα στην ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες θα σας παρακαλούσα να καλείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. 

 

Προκειμένου να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις θα ήταν καλό να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, έτσι ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε συνταγές φαρμακευτικής αγωγής ή παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο ή με e-mail. Μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης αυνταγογράφησης στον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΫΛΗΣ ΣΥΝΤ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε τους όρους χρήσης των υπηρεσιών του ιατρείου, τους όρους χρήσης των cookies, αλλά και τους όρους καταγραφής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων... 

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κατανόηση που δείχνετε στην καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει στην έναρξη της συνεδρίας ή στην απάντησή μου στις κλήσεις ή στα μηνύματά σας. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πλαίσιο των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, με αποτέλεσμα μεγάλη αύξηση του φόρτου εργασίας αλλά και των έκτακτων κλήσεων και μηνυμάτων που πρέπει να απαντηθούν. Έτσι, επειδή η έναρξη των συνεδριών ενδέχεται να καθυστερεί κατά 20-40 λεπτά περίπου και εφόσον βέβαια είναι εφικτό, θα ήταν καλό να μην έχετε κάποια άλλη υποχρέωση/ραντεβού για τις επόμενες 1,5 - 2 ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίας, η συνολική διάρκεια της οποίας παραμένει 50 λεπτά. Ωστόσο σε κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίας με υπαιτιότητα δική μου, εφόσον δεν μπορείτε να παρατείνετε την παραμονή σας στο ιατρείο, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσετε τη συνεδρία χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή να παραμείνετε για μια συνεδρία μικρότερης διάρκειας με αντίστοιχη έκπτωση στο κόστος της. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να σας ενημερώνω έγκαιρα με μήνυμα στο κινητό για την εκτιμώμενη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίας.

Αρκετές φορές η καθυστέρηση στην αναμονή μπορεί να οφείλεται στην πρόθεσή μου να ανταποκριθώ με ευαισθησία στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, εργαζόμενος πολλές φορές καταχρηστικά σε βάρος των προσωπικών μου αναγκών. H προσέγγιση και η επικοινωνία με έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες, αλλά και η  ενδελεχής διερεύνηση του ιστορικού του δεν είναι μια μηχανιστική ή διεκπεραιωτική διαδικασία η οποία τελειώνει επειδή φτάσαμε στο «τέλος χρόνου», αλλά απαιτεί ιδιαίτερη ευαισθησία, κατανόηση και υπομονή. Για αυτούς τους λόγους η καθυστέρηση που μπορεί να προκύψει δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εσκεμμένη έλλειψη σεβασμού προς τον ασθενή που περιμένει, τη στιγμή που και ο ίδιος σε ενδεχόμενη μελλοντική συνεδρία θα ευνοηθεί για τους προαναφερόμενους λόγους, όταν θα έχει την ανάγκη παράτασης μιας συνεδρίας στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης επαφής που χαρακτηρίζεται από κατανόηση, συμπόνια, και ευαισθησία στην προσέγγιση του ανθρώπινου πόνου, τον οποίο όλοι κάποια στιγμή συνταντούμε στη ζωή μας. Ωστόσο, στο  ίδιο πλαίσιο ανθώπινης κατανόησης θα σεβαστώ απόλυτα και την πρόωρη αποχώρηση ή την ακύρωση μιας συνεδρίας από κάποιον ασθενή ο οποίος, λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων ή αναγκών δεν μπορεί να παρατείνει την αναμονή του και δε θα την εκλάβω ως προσβλητική συμπεριφορά, ειδικά όταν συνοδεύεται από μια ευγενική αιτιολόγηση.

Τέλος σας ζητώ συγνώμη εάν, χωρίς να έχω την παραμικρή κακή πρόθεση, σάς στενοχώρησα ή δεν μπόρεσα να δείξω την κατανόηση που είχατε ανάγκη, ή αν σας καθυστέρησα αρκετό χρόνο στην αναμονή. Επίσης σας ζητώ ειλικρικά συγνώμη εάν καθυστέρησα αρκετά ή παρέλειψα να απαντήσω σε κάποια κλήση ή μήνυμά σας, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου όγκου κλήσεων και μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά στο κινητό τηλέφωνο και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθώ εγκαίρως. Σημειωτέον ότι μετά την ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα μου ηλεκτρονικής εφαρμογής κρατήσεων ραντεβού, η μεγάλη πλειονότητα των κλήσεων και μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά δεν σχετίζεται με γραμματειακή υποστήριξη ή τηλεφωνική κράτηση/διαχείριση των ραντεβού, αλλά αφορά στην παροχή ιατρικών πληροφοριών ή συμβουλών από εμένα προσωπικά και πολύ συχνά, λόγω του όγκου της, υπερβαίνει τις συγκεκριμένες  δυνατότητες διαχείρισης που έχει ένα ανθρώπινο μυαλό που εργάζεται καθημερινά και πολλές ώρες στις επάλξεις της Ψυχικής Υγείας. Στην τελευταία περίπτωση καθυστέρησης ή παράλειψης απάντησης από τη πλευρά μου σε κάποια κλήση ή μήνυμά σας, εφόσον εξακολουθείτε να επιθυμείτε την επικοινωνία μαζί μου, θα σας παρακαλούσα να μου αποστείλετε εκ νέου κάποιο μήνυμα.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την κατανόησή σας για τα οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις μπορεί να κάνω σαν άνθρωπος και σας διαβεβαιώ ότι έχετε αντίστοιχα και τη δική μου αμέριστη κατανόηση πάνω στο θέμα αυτό.

 

 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και παραμένω στη διάθεσή σας!